Karfiolka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1 ks vejce 40 g máslo 0.3 ks celer voda 1-2 ks mrkev 1 ks květák 1 ks kedlubna 2 lžíce polohrubá mouka 0.3 l sladká smetana 50 g máslo na jíšku petrželka kudrnka 50 g oštiepok podle chuti vegeta
Postup Karfiolka recept
Postup přípravy receptu
-
Omytý květák celý uvaříme v osolené vodě doměkka. Vývar odložíme a květák necháme vystydnout.
Mrkev, kedlubnu a celer nakrájíme na drobné kostičky a podusíme na másle. Zalijeme částí vody z květáku a vaříme do poloměkka. Na másle opražíme mouku, zalejeme zbývající vodou a vlijeme do vařící zeleniny.
Květák rozebereme na růžičky a přidáme k zelenině. Karfiolku dochutíme vegetou.
Rozmícháme si smetanu s vajíčkem, vlijeme do polévky a krátce povaříme.
Karfiolku odstavíme a přidáme nastrouhaný sýr - oštiepok nebo parmezán a posekanou petrželovou nať, kudrnku.
Karfiolku rozdělíme na talíře a můžeme podávat.