Karfiolka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
40 g máslo
0.3 ks celer
voda
1-2 ks mrkev
1 ks květák
1 ks kedlubna
2 lžíce polohrubá mouka
0.3 l sladká smetana
50 g máslo na jíšku
petrželka kudrnka
50 g oštiepok
podle chuti
vegeta

Postup přípravy receptu

  1. Omytý květák celý uvaříme v osolené vodě doměkka. Vývar odložíme a květák necháme vystydnout.

  2. Mrkev, kedlubnu a celer nakrájíme na drobné kostičky a podusíme na másle. Zalijeme částí vody z květáku a vaříme do poloměkka. Na másle opražíme mouku, zalejeme zbývající vodou a vlijeme do vařící zeleniny.

  3. Květák rozebereme na růžičky a přidáme k zelenině. Karfiolku dochutíme vegetou.

  4. Rozmícháme si smetanu s vajíčkem, vlijeme do polévky a krátce povaříme.

  5. Karfiolku odstavíme a přidáme nastrouhaný sýr - oštiepok nebo parmezán a posekanou petrželovou nať, kudrnku.

  6. Karfiolku rozdělíme na talíře a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy