Karamelovo-cibulová omáčka s vepřovým masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks cibule
3 lžíce cukr krystal
2 kostky masox
3 lžíce polohrubá mouka
1 špetka kari koření
1 kelímek smetana ke šlehání
1 špetka mletý kmín
4 ks vepřový plátek
podle chuti
citronová šťáva
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Velké cibule nakrájíme nadrobno a vložíme do hrnce s rozpáleným olejem. Po jejím zesklovatění přidáme špetku kari, mletého kmínu a cukr. Lehce orestujeme, až cukr zkaramelizuje, vložíme plátky masa a z obou stran mírně opečeme. Maso podlijeme vodou, přidáme dvě kostky masoxu (nejlépe hovězího) a dusíme doměkka.

  2. Hotové maso vyjmeme a základ omáčky rozmixujeme tyčovým mixérem. Plátky masa vložíme zpět a dovaříme. V hrnku smícháme šlehačkou s moukou a touto směsí zahustíme. Pro dochucení můžeme přidat malou lžičku citronové šťávy, ale není to nutné.

  3. Karamelovo-cibulovou omáčku s vepřovým masem podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy