Kapustovo-vločkové karbanátky se sýrem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 palička česnek
1 hrst majoránka
1 ks cibule
2 kostky masox
1 ks celé vejce
300 g ovesné vločky
100 g strouhaný eidam
0.5 hlávky menší kapusta
podle chuti
sůl
pepř
podle potřeby
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Půl menší hlávky kapusty překrojíme na 4 kusy a vaříme 30 minut v asi 1,5 litru vody s 2 kostkami masoxu. Po uvaření vyjmeme kapustu z vývaru a necháme důkladně okapat. Do vývaru dáme na několik hodin ovesné vločky, až vývar úplně vsáknou.

  2. Uvařenou kapustu rozsekáme nebo umeleme, smícháme s vločkami namočenými ve vývaru, strouhaným sýrem, přidáme lisovaný česnek, pokrájenou cibuli, vejce, majoránku, sůl a pepř podle chuti. Podle potřeby můžeme zahustit strouhankou nebo suchými ovesnými vločkami. Těsto nesmí být příliš řídké, ale ani moc husté. Tvarujeme karbanátky, které obalíme ve strouhance a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.

  3. Jako přílohu lze podávat bramborovou kaši, vařené brambory nebo bramborový salát. Kapustovo-vločkové karbanátky se sýrem můžeme konzumovat i studené.

  4. Nejčastější chyba - moc řídké těsto, kapusta nebyla řádně okapaná, vloček do vývaru bylo dáno málo nebo nebyly dostatečně nasáklé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy