Kapustnica recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
2 lžíce sádlo
3 l voda
2 ks bobkový list
5 kuliček nové koření
2 lžíce hladká mouka
2 ks pikantní klobása
1 hrnek sušené houby
2 lžičky mletá sladká paprika
0 kg kysané zelí
10 kuliček celý černý pepř
0 lžiček mletá pálivá paprika
1 kg uzená křížová kost
na ozdobu
kysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Do studené vody vložíme uzené maso, přidáme 2 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 10 kuliček černého pepře a vaříme doměkka. Uvařené maso vyjmeme, do vývaru nakrájíme kysané zelí, předem namočené sušené houby a přidáme nálevu podle chuti. Vložíme klobásy a vaříme, dokud není zelí poloměkké. Poté z polévky klobásy vyjmeme.

  2. Na sádle osmahneme na kostičky nakrájenou velkou cibuli, přidáme mouku a připravíme růžovou jíšku, když je hotová, přidáme sladkou a pálivou papriku a necháme ji v jíšce rozpustit.

  3. Jíšku přidáme do kapustnice a asi 20 minut povaříme. 10 minut před dokončením přidáme nakrájené klobásy a maso.

  4. Kapustnici rozdělíme do hlubokých talířů a před podáváním dozdobíme kysanou smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy