Kapusťáčky babičky Malinovské recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- směs 4 stroužky česnek 3 ks vejce 1 ks cibule 1 hlávka kapusta 2 lžíce hladká mouka 2 hrstě kysané zelí podle chuti sůl 1 špetka muškátový květ 0 lžiček drcený kmín mletý černý pepř podle potřeby mléko olej na smažení
Postup Kapusťáčky babičky Malinovské recept
Postup přípravy receptu
-
Malou hlávku kapusty uvaříme v osolené vodě s kmínem. Kysané zelí drobně nasekáme, česnek prolisujeme a cibuli drobně nakrájíme.
Žloutky oddělíme od bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh. Hladkou mouku s trochou mléka a žloutky vymícháme do hustého těstíčka. Kapustu necháme okapat a umeleme ji na masovém mlýnku, pak ji smícháme s cibulí, česnekem, zelím a těstem.
Směs okořeníme muškátovým květem, pepřem a osolíme. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Milovníci uzenin si mohou nastrouhat nebo drobně nakrájet měkký salám a nebo vmíchat do směsi hrstku škvarků.
Na rozpáleném oleji usmažíme placičky dozlatova.
Kapusťáčky babičky Malinovské podáváme s bramborovou kaší nebo s chlebem. Kapusťačky se dají jíst i za studena.