Kapusťáčky babičky Malinovské recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

směs
4 stroužky česnek
3 ks vejce
1 ks cibule
1 hlávka kapusta
2 lžíce hladká mouka
2 hrstě kysané zelí
podle chuti
sůl
1 špetka muškátový květ
0 lžiček drcený kmín
mletý černý pepř
podle potřeby
mléko
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Malou hlávku kapusty uvaříme v osolené vodě s kmínem. Kysané zelí drobně nasekáme, česnek prolisujeme a cibuli drobně nakrájíme.

  2. Žloutky oddělíme od bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh. Hladkou mouku s trochou mléka a žloutky vymícháme do hustého těstíčka. Kapustu necháme okapat a umeleme ji na masovém mlýnku, pak ji smícháme s cibulí, česnekem, zelím a těstem.

  3. Směs okořeníme muškátovým květem, pepřem a osolíme. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Milovníci uzenin si mohou nastrouhat nebo drobně nakrájet měkký salám a nebo vmíchat do směsi hrstku škvarků.

  4. Na rozpáleném oleji usmažíme placičky dozlatova.

  5. Kapusťáčky babičky Malinovské podáváme s bramborovou kaší nebo s chlebem. Kapusťačky se dají jíst i za studena.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy