Kapřenky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0 ks kapr
podle chuti
100 g slanina
sůl
podle potřeby
olej
těstíčko
1-2 ks vejce
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou půlku kapra uvaříme ve slané vodě. Maso opatrně obereme do misky a důkladně zbavíme kostí. Necháme jej vychladnout.

  2. K masu přidáme slaninu nakrájenou na kostičky a promícháme s osoleným těstíčkem z hladké mouky a vajíčka. Hmotu nabíráme lžičkou a zprudka smažíme na rozpáleném oleji na pánvi.

  3. Kapřenky jsou vhodné pro rodiny rybářů nebo pro ty z nás, kdo si na Vánoce dají symbolicky po jednom kapřím řízku a přemýšlejí, jak upotřebit zbytek kapra.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy