Kapari z lichořeřišnice větší recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
1 dl ocet
3 dl voda
podle chuti
1 lžička sůl
0 lžiček estragon
5 kuliček celý pepř
podle potřeby
poupata lichořeřišnice větší
Postup Kapari z lichořeřišnice větší recept
Postup přípravy receptu
-
Ocet svaříme s vodou a kořením.
Poupaty lichořeřišnice větší naplníme menší skleničky (zavařovačky) a pěkně napěchujeme. Ještě vroucím nálevem zalijeme poupata, ihned uzavřeme a krátce sterilujeme, aby se poupata nerozvařila, stačí 15 minut.
Kapari z lichořeřišnice větší podáváme jako výbornou chuťovku nebo oblohu k různým jídlům. Abychom nasbírali potřebné množství poupat k zavaření, je možné v průběhu sběru poupata zamrazovat a poté použít.