Kapama recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 4 ks rajčata 2 ks cibule 3 ks zelená paprika 500 g vepřová plec 2 ks pikantní klobása 200 g balkánský sýr podle potřeby olej voda podle chuti sůl mletá sladká paprika
Postup Kapama recept
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na větší kousky, osolíme a osmahneme krátce na sádle nebo oleji. Rajčata s paprikami a větší cibule očistíme a nakrájíme na kolečka. Klobásku nakrájíme na kousky.
Vrstvu zeleniny dáme na dno kameninového hrnce, na zeleninu poklademe maso a klobásku, poprášíme mletou paprikou. Další vrstvu tvoří zelenina a na ni přijde nastrouhaný či na kousky nakrájený balkánský sýr. Poslední vrstvy tvoří maso a zelenina.
Kapamu v hrnci podlijeme trochou vody nebo vývaru, přiklopíme a vložíme do vyhřáté trouby, kde vše dusíme zhruba 90 minut, nebo dokud není maso měkké. Těsně před koncem na horní vrstvu rozklepneme vejce na volská oka a necháme krátce dopéct.
Kapama je velmi chutný a sytý pokrm.