Kapama recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
4 ks rajčata
2 ks cibule
3 ks zelená paprika
500 g vepřová plec
2 ks pikantní klobása
200 g balkánský sýr
podle potřeby
olej
voda
podle chuti
sůl
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na větší kousky, osolíme a osmahneme krátce na sádle nebo oleji. Rajčata s paprikami a větší cibule očistíme a nakrájíme na kolečka. Klobásku nakrájíme na kousky.

  2. Vrstvu zeleniny dáme na dno kameninového hrnce, na zeleninu poklademe maso a klobásku, poprášíme mletou paprikou. Další vrstvu tvoří zelenina a na ni přijde nastrouhaný či na kousky nakrájený balkánský sýr. Poslední vrstvy tvoří maso a zelenina.

  3. Kapamu v hrnci podlijeme trochou vody nebo vývaru, přiklopíme a vložíme do vyhřáté trouby, kde vše dusíme zhruba 90 minut, nebo dokud není maso měkké. Těsně před koncem na horní vrstvu rozklepneme vejce na volská oka a necháme krátce dopéct.

  4. Kapama je velmi chutný a sytý pokrm.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy