Kantonské nudle recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
1 lžička sůl
50 g celer
200 g cuketa
50 g mrkev
50 g kapusta
1 lžička škrob
1 lžíce sójová omáčka
1 lžička sójový olej
200 ml zeleninový vývar
80 g drůbeží šunka
200 g vařené kuřecí maso
300 g středně tenké nudle
1 lžička drcený libeček

Postup přípravy receptu

  1. Nudle podle návodu na obalu uvaříme do poloměkka, scedíme a necháme okapat.

  2. Zatím si připravíme zeleninu. Cuketu, celer a mrkev nakrájíme na kostičky a kapustu na nudličky. V misce smícháme zeleninový vývar se sójovou omáčkou, solí, drceným libečkem, škrobem a sójovým olejem.

  3. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme nudle a osmažíme. Pak je vyjmeme. Do oleje přidáme mrkev, celer a smažíme. Přidáme kapustu, cuketu a dále restujeme.

  4. Osmaženou zeleninu odstavíme z pánve. Slijeme přebytečný olej, přidáme připravenou zálivku a vařené kuřecí maso pokrájené na malé kousky, drůbeží šunku a dusíme alespoň 10 minut.

  5. Směs na kantonské nudle zahustíme trochou škrobu rozmíchaného ve 100 ml vody, promícháme se zeleninou a krátce prohřejte.

  6. Směsí přelijeme opražené nudle. Kantonské nudle podáváme ihned a zdobíme sekanou petrželkou nebo jinými bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!