Kandovaná pomerančová kůra se skořicí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 350 ml voda 1 kg cukr krystal 1 kg pomerančová kůra podle potřeby sůl na obalení cukr krupice mletá skořice
Postup Kandovaná pomerančová kůra se skořicí recept
Postup přípravy receptu
-
Pomeranče si umyjeme a kůru důkladně odrhneme. Budeme potřebovat větší množství pomerančů, kůru můžeme sbírat i průběžně během několika měsíců. Máčíme ji 6-8 dnů ve studené vodě, kterou každý den měníme.
Poté kůru krátce povaříme v osolené vodě, necháme okapat a nakrájíme na nudličky.
V dalším hrnci si svaříme vodu, přisypeme cukr a vaříme v hustý sirup. Do hodně hustého roztoku vsypeme nakrájenou pomerančovou kůru, mícháme, dokud se voda zcela nevypaří a kůra není doslova obalená cukrem.
Provařenou pomerančovou kůru ještě můžeme posypat krupicovým cukrem a obalit v mleté skořici. Kandovanou kůru necháme proschnout, poté uskladníme v kelímcích s víčkem nebo sklenicích se šroubovým uzávěrem.