Kandovaná pomerančová kůra se skořicí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

350 ml voda
1 kg cukr krystal
1 kg pomerančová kůra
podle potřeby
sůl
na obalení
cukr krupice
mletá skořice

Postup přípravy receptu

  1. Pomeranče si umyjeme a kůru důkladně odrhneme. Budeme potřebovat větší množství pomerančů, kůru můžeme sbírat i průběžně během několika měsíců. Máčíme ji 6-8 dnů ve studené vodě, kterou každý den měníme.

  2. Poté kůru krátce povaříme v osolené vodě, necháme okapat a nakrájíme na nudličky.

  3. V dalším hrnci si svaříme vodu, přisypeme cukr a vaříme v hustý sirup. Do hodně hustého roztoku vsypeme nakrájenou pomerančovou kůru, mícháme, dokud se voda zcela nevypaří a kůra není doslova obalená cukrem.

  4. Provařenou pomerančovou kůru ještě můžeme posypat krupicovým cukrem a obalit v mleté skořici. Kandovanou kůru necháme proschnout, poté uskladníme v kelímcích s víčkem nebo sklenicích se šroubovým uzávěrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy