Kalja recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
2 ks cibule
3 ks mrkev
1 ks zelená paprika
0.5 ks hlávkové zelí
0.5 kg vepřová kýta
2 lžíce rajský protlak
podle potřeby
olej
podle chuti
kořenící směs

Postup přípravy receptu

  1. Středně velké zelí bez kořene nakrájíme na větší kusy a spaříme ve vroucí osolené vodě. Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubo. Mrkev s paprikou očistíme a nakrájíme na hranolky.

  2. Maso zprudka osmahneme na pánvi s trochou oleje. Jakmile maso zhnědne, přidáme cibulku. Po 2 minutách přidáme na hranolky nakrájenou mrkev a papriku, zalijeme vodou a pod pokličkou dusíme alespoň 60 minut. Pokud je potřeba, přidáváme vodu nebo vývar. V polovině vaření přidáme kořenící směs, spařené zelí a promícháme. V hrníčku rozmícháme rajský protlak s utřeným česnekem a tuto směs 10 minut před koncem vaření vmícháme k zelí.

  3. Kalja nejlépe chutná s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy