Kachna po šumavsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - sůl
- - petrželka
150 g šunka
- - kmín
150 g žampióny
30 g mouka hladká
1 ks kachna
- - pepř mletý
125 ml víno bílé
60 g cibulky v octě

Postup přípravy receptu

  1. Kachnu osolíme, okmínujeme a upečeme. Když je měkká, vyjmeme ji a ze šťávy odebereme sádlo, dáme na ně smažit pokrájené cibulky v octě a žampiony. Podusíme, osolíme, opepříme a zalijeme bílým vínem. Podusíme a nakonec přidáme petrželku, pokrájenou šunku a podle potřeby trochu šťávy z kachny. Porce kachny touto směsí obložíme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!