Kachna pčená na divoko recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

cukr
sůl
1/ ks citron
1 ks kachna
3 kuličky jalovec
2 listy bobkový list
1 dl červené víno
2 lžíce hladká mouka
5 dkg anglická slanina
3 kuličky celý pepř
1 ks cibule krájená nadrobno
0.4 kostky drůbeží bujon
3 kuličky celé nové koření

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpuštěné na kostičky nakrájené slanině zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, vložíme očištěnou, osolenou kachnu, veškeré koření zabalené do gázy, podlijeme vývarem z kostky a pečeme v troubě doměkka.

  2. Během pečení kachnu obracíme, podléváme šťávou a podle potřeby podléváme vývarem. Upečenou kachnu vyjmeme, šťávu zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zředíme vývarem a provaříme, nakonec přidáme červené víno a podle chuti citronovou šťávu a cukr. Necháme přejít varem a omáčka je hotová.

  3. Kachnu pečenou na divoko podáváme s omáčkou, houskovým knedlíkem a dušeným červeným zelím.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!