Kachna na způsob zvěřiny recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
80 g cibule
citron
1 kg kachna
50 g brusinky
1 dl červené víno
mletý pepř
100 g kořenová zelenina

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou a omytou kachnu uvnitř i navrchu osolíme, opepříme a vložíme ji do kastrolu.

  2. Kachnu trochu podlijeme vodou a necháme dusit. Během dušení přidáme cibuli a zeleninu pokrájenou na kolečka. Vše pod pokličkou dusíme doměkka. Měkkou kachnu vyjmeme a šťávu vydusíme do tuku. Pak šťávu se zeleninou prolisujeme, ochutíme vínem, přidáme brusinky a znovu vše převaříme.

  3. Kachnu na způsob zvěřiny ihned podáváme. Kachnu podáváme s omáčkou a knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!