Kachna na pomerančích recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - sůl
- - kmín
3 ks pomeranč
1 ks kachna
- - pepř mletý
1 sklenka likér pomerančový
2 lžíce marmeláda rybízová
5 ks jablíčka

Postup přípravy receptu

  1. Kachnu osolíme a do břicha nasypeme kmín a vložíme jablíčka. Kachnu dáme na pekáč podlijeme vodou a pečeme doměkka, občas poléváme a podléváme. Na pánvičce rozehřejeme šťávu ze dvou pomerančů, přidáme kůru, rybízovou marmeládu a likér a všechno krátce povaříme. Tuto omáčku potom přeléváme na talířích na kachnu. Přílohou jsou opečená jablíčka z kachny, dílky pomeranče a opečené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!