Jurova ryba recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 lžička máslo
1 ks cibule
1-2 lžičky sádlo
1 lžička polohrubá mouka
4 porce rybí filé
podle chuti
sójová omáčka
mletý kmín
mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Rybí filety očistíme, osolíme, okmínujeme a mírně opaprikujeme. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno.

  2. Na pánvi na rozpáleném sádle ryby zprudka osmažíme. Přidáme sójovou omáčku a část cibule. Rybu ještě chvilku dopékáme. Na konci přípravy přidáme oříšek másla, výpek zaprášíme trochou mouky, promícháme, podlijeme malým množstvím horké vody. Pozor, nepřelít, strhne se nevratně chuť šťávy. Vše velmi krátce provaříme. Mouka šťávu pěkně zahustí. Podle chuti je možné šťávu ještě mírně dosolit a dokořenit, záleží na množství koření na filé.

  3. Jurovu rybu opatrně přesuneme na talíř, přelijeme šťávou a posypeme zbytkem syrové cibulky. Jurovu rybu podáváme s bílým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy