Jugoslávský kečup recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce cukr
4 lžičky sůl
50 dkg rajče
50 dkg červená paprika
3 lžičky 8% ocet

Postup přípravy receptu

  1. Sladké papriky a rajčata pokrájíme nadrobno. Přidáme sůl, cukr nebo přiměřené množství umělého sladidla. Vše vaříme po dobu 20 minut.

  2. Poté přilijeme ocet, necháme přejít varem a odstavíme. Po částečném vychladnutí dobře rozmixujeme a přecedíme přes jemný silonový cedník, abychom zachytili veškeré jadérka a šupinky ze zeleniny. Směs znovu zahřejeme k bodu varu a plníme do skleniček se závitem, které na dobu 10 minut obrátíme dnem vzhůru.

  3. Jugoslávský kečup vydrží minimálně dva roky. Otevřený kečup vydrží v lednici zhruba týden.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy