Jogutovo-jahodové kornoutky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g cukr
2 dl bílý jogurt
350 g čerstvé jahody

Postup přípravy receptu

  1. Jahody pečlivě umyjeme, zbavíme stopek a asi čtvrtinu oddělíme, odložíme si je stranou na později. Jahody můžeme nakrájet na drobné kousky.

  2. Zbylé celé jahody rozmixujeme se třemi čtvrtinami cukru na hladký krém. Polovinu jahodového krému nalijeme do formiček ve tvaru kornoutku nebo speciálních formiček na nanuky, a necháme v mrazničce ztuhnout.

  3. Druhou polovinu krému smícháme s třetinou jogurtu, tuto směs přilijeme do formiček se ztuhlým krémem a opět necháme zamrazit.

  4. Do zbylého jogurtu vmícháme odložené jahody nakrájené nadrobno, doplníme zbytkem cukru. Opět doplníme formičky, zapícháme do nich dřívka a vše necháme zatuhnout.

  5. Před podáváním jogurtovo-jahodových kornoutků necháme formičky povolit při pokojové teplotě, až poté opatrně vytáhneme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy