Jižanská kapusta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

60 g slanina
sůl
150 g brambory
1 ks cibule
60 g sádlo
500 g kapusta
150 g rýže
mletý pepř
250 g uzené maso
polévkové koření

Postup přípravy receptu

  1. Uzené maso uvaříme doměkka a nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme a najemno nasekáme.

  2. Na sádle dozlatova orestujeme cibulku, přidáme rýži a oškrábané, na kostičky pokrájené brambory. Podlijeme a dusíme doměkka.

  3. Když je vše měkké, přidáme na proužky nakrájenou kapustu, podlijeme vývarem a opět dusíme. Když je pokrm měkký, vyškvaříme na nudličky nakrájenou slaninu a spolu s masem ji vpracujeme do pokrmu.

  4. Ochutíme pepřem, polévkovým kořením a osolíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy