Jižanská kapusta recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 60 g slanina sůl 150 g brambory 1 ks cibule 60 g sádlo 500 g kapusta 150 g rýže mletý pepř 250 g uzené maso polévkové koření
Postup Jižanská kapusta recept
Postup přípravy receptu
-
Uzené maso uvaříme doměkka a nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme a najemno nasekáme.
Na sádle dozlatova orestujeme cibulku, přidáme rýži a oškrábané, na kostičky pokrájené brambory. Podlijeme a dusíme doměkka.
Když je vše měkké, přidáme na proužky nakrájenou kapustu, podlijeme vývarem a opět dusíme. Když je pokrm měkký, vyškvaříme na nudličky nakrájenou slaninu a spolu s masem ji vpracujeme do pokrmu.
Ochutíme pepřem, polévkovým kořením a osolíme.