Jitrocelový sirup recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 hrstě jitrocel
2 šálky cukr krupice

Postup přípravy receptu

  1. Na jitrocelový sirup si připravíme 3 plné hrsti čerstvé jitrocele a 2 šálky cukru.

  2. Listy jitrocele nakrájíme na malé kousky. Pak vrstvíme do sklenice vrstvy jitrocele a na to vrstvu cukru. Vrstvy děláme asi 1 cm silné a končíme vrstvou cukru.

  3. Jitrocel s cukrem necháme na teplejším a slunném místě 1 - 2 dny odležet, kdy se nám rozpustí cukr a vytáhne z jitrocele veškerou šťávu. Pak jitrocel přecedíme a šťávu vymačkáme přes plátno do uzavíratelné sklenice.

  4. Jitrocelový sirup uložíme na chladné místo, kde vydrží celou zimu. JItrocelový sirup podáváme dětem proti kašli 3x denně jednu lžíci.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy