Jitrnicové karbanátky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 špetky sůl
5 ks vejce
strouhanka
2 lžičky majoránka
olej na smažení
1 lžička drcený kmín
1 balíček plátkový sýr
1-2 špetky mletý černý pepř
500 g jitrnicový prejt
1 lžíce adžika
2 ks jemný párek

Postup přípravy receptu

  1. Sýr a párky nakrájíme na jemné kostičky.

  2. Jitrnicový prejt lehce rozehřejeme, aby šel krásně vymíchat. Přidáme vejce, sýr i jemné párky. Vmícháme sůl, pepř, majoránku, drcený kmín a Adžiku (jedná se o směs koření, jejíž základem je kopr) a v případě potřeby lehce zahustíme strouhankou.

  3. Vzniklou hmotu necháme vychladit a po té již tvoříme karbanátky (placičky). Ty ještě před vložením na pánev obalíme ve strouhance. Na rozpálené pánvi s olejem karbanátky smažíme dozlatova.

  4. Podáváme s vařenou kapustou a bramborem. Pokud placky zůstanou, věřte, že jsou dobré i studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy