Jihočeská česnečka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
15 g máslo
1 kostka bujón
podle chuti
5 stroužků česnek
sůl
petrželka
brambory
majoránka
mletý pepř
10 dkg tvrdý sýr
polévkové koření
krutony z chleba

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky, dáme do osolené vody společně s máslem a přivedeme k varu. Vaříme do změknutí brambor.

  2. Pak přidáme rozmačkaný česnek, maggi bujon, polévkové koření, sůl, pepř a Maggi tekuté koření podle chuti a promícháme. Česneku může být méně nebo více - podle chuti. Nakonec v polévce rozmícháme 2 vejce.

  3. Do talíře vložíme nastrouhaný tvrdý sýr, trochu majoránky (není nutné) a zalijeme vařící jihočeskou česnečkou. Česnečku ozdobíme drobně pokrájenou petrželkou. Podáváme s osmaženými kostičkami chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!