Jihočeská bašta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
500 g brambory
1 lžička majoránka
2 dl smetana
1 lžíce hladká mouka
5 ks větší cibule
10 dkg tvrdý sýr
10 dkg anglická slanina (plátky)
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Zapékací misku vyložíme plátky slaniny a střídavě plníme vrstvou oloupaných a nakrájených brambor, cibulí nakrájenou na plátky a sýrem nakrájeným na kostičky.

  2. Obsah v misce posypeme solí, majoránkou a pepřem. Nakonec zalijeme smetanou, ve které jsme rozšlehali lžíci hladké mouky a vejce. Zakryjeme pokličkou a pomalu cca 40 minut zapékáme v troubě. Asi 15 minut před ukončením pečeme bez pokličky.

  3. Jihočeskou baštu podáváme se zeleninovými saláty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!