Jidášovy oči recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
sůl
10 ks vejce
50 g máslo
50 g hladká mouka
125 ml masový vývar
125 ml zakysaná smetana
petrželová nať
1 balíček bílá veka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Z veky nakrájíme silnější krajíčky. Vydlabeme střídku.

  2. Oválky z kůrky opečeme po obou stranách v horkém oleji dočervena. Do každého oválku opatrně rozklepneme vejce, osolíme, opepříme a posypeme nasekanou petrželkou.

  3. Smažíme na mírném plameni, až se bílky srazí.

  4. V zakysané smetaně rozmícháme mouku, přidáme vývar, povaříme, zjemníme máslem, osolíme a nalijeme na vejce.

  5. Chlebíčky ala jidášovy oči ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy