Jidášky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
50 g rozinky
4 lžíce cukr krupice
1 lžíce mletá skořice
1 balíček listové těsto
1 balíček vanilkový cukr
podle potřeby
rum
med
sekané mandle

Postup přípravy receptu

  1. Rozinky si předem namočíme do rumu.

  2. Na pomoučněném vále rozválíme listové těsto na plát asi 3 mm silný. Stejnoměrně posypeme skořicí smíchanou s cukrem a rozinkami namočenými v rumu. Těsto svineme pevně do rolády a pokrájíme na 2 cm silné řezy.

  3. Jidášky přeneseme na plech pokrytý alobalem a potřeme je rozšlehaným vajíčkem. Vložíme do hodně vyhřáté trouby a upečeme dozlatova.

  4. Ještě horké jidášky potřeme nahřátým medem a můžeme posypat posekanými mandlemi.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy