Jemnější kuřecí řízek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 porce kuřecí prsa
podle chuti
česnek
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
vejce
strouhanka
hladká mouka
olej na smažení
tatarská omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Česnek oloupeme a prolisujeme. Tatarku promícháme se solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Ochucenou tatarkou potřeme kuřecí plátky a necháme je asi na 2 hodiny v lednici odležet.

  2. Kuřecí řízky potom obalíme v klasickém trojobalu - mouka, vejce a strouhanka.

  3. Řízky smažíme v rozpáleném oleji nebo na sádle. Usmažené řízky ukládáme na sací kartu.

  4. Jemnější kuřecí řízek podáváme s bramborovou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy