Jehněčí na cibulce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2 lžíce olej
1 ks bílek
10 ks šalotka
2 lžíce sójová omáčka
500 g jehněčí kýta
1 lžička hnědý cukr
0.3 lžičky rýžové víno
2 lžíce strouhaný zázvor
2 lžíce kukuřičná moučka
podle chuti
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky a smočíme v připravené směsi z rozšlehaného bílku, kukuřičné moučky, vína a špetky soli. Jehněčí necháme asi 30 minut uležet.

  2. Ve woku rozpálíme olej, vložíme maso a ze všech stran opečeme. Trochu podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou doměkka.

  3. Do woku přidáme jemně nakrájenou šalotku, zázvor, jemně nasekaný česnek, ochutíme solí, pepřem, promícháme a krátce prohřejeme.

  4. Jehněčí na cibulce podáváme třeba s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!