Jehněčí maso pečené recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g slanina
sůl
50 g máslo
100 g sádlo
1 kg jehněčí maso
na ozdobu
rajče
zelený salát

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 220°C.

  2. Jehněčí maso opereme, osušíme, protáhneme slaninou a osolíme. Na rozpáleném sádle přímo na pekáči maso z obou stran rychle osmahneme a potom zvolna pečeme hřbetem dolů.

  3. Zhruba po půl hodině maso otočíme, dál pečeme a občas přeléváme šťávou, ke které podle potřeby přidáváme vývar.

  4. Před dopečením potíráme povrch masa rozpuštěným máslem. Když dostane zlatavou barvu, vyjmeme ho z pekáče, do šťávy přidáme vývar, zbytek másla, přisolíme, krátce povaříme a scedíme.

  5. Maso nakrájíme na porce, přeložíme na nahřátou mísu, polijeme šťávou, ozdobíme listy hlávkového salátu a pátky rajských.

  6. Vhodnou přílohou k pečenému jehněčímu masu jsou brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!