Jehněčí kotlety s omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 4 lžíce máslo 100 g strouhanka 100 g mrkev 2 lžíce olivový olej 100 ml červené víno provensálské koření 100 g růžičková kapusta 650 g jehněčí kotlety mletý černý pepř 4 lžíce pikantní hořčice
Postup Jehněčí kotlety s omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Jehněčí kotlety opláchneme, osušíme a lehce naklepeme. Z obou stran osolíme a opepříme. Česnek oloupeme a prolisujeme.
Změklé máslo utřeme s hořčicí, Přisypeme strouhanku a přidáme prolisovaný česnek s provensálským kořením. Vše důkladně promícháme.
Kotlety zprudka opečeme na rozehřátém oleji z obou stran. Potom kotlety zalijeme sušším červeným vínem a krátce podusíme.
Na kotlety naneseme směs ze strouhanky a česneku a zapečeme krátce v troubě dozlatova.
Očištěné kapustičky a mrkev krátce povaříme v osolené vodě. Vodu slijeme, zeleninu nasypeme na rozpuštěné máslo, podle potřeby podlijeme horkou vodou, osolíme, můžeme přidat i lžičku cukru a podusíme do měkka. Dušenou zeleninu podáváme jako přílohu k jehněčím kotletám v omáčce.