Jehněčí kotlety s omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
4 lžíce máslo
100 g strouhanka
100 g mrkev
2 lžíce olivový olej
100 ml červené víno
provensálské koření
100 g růžičková kapusta
650 g jehněčí kotlety
mletý černý pepř
4 lžíce pikantní hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Jehněčí kotlety opláchneme, osušíme a lehce naklepeme. Z obou stran osolíme a opepříme. Česnek oloupeme a prolisujeme.

  2. Změklé máslo utřeme s hořčicí, Přisypeme strouhanku a přidáme prolisovaný česnek s provensálským kořením. Vše důkladně promícháme.

  3. Kotlety zprudka opečeme na rozehřátém oleji z obou stran. Potom kotlety zalijeme sušším červeným vínem a krátce podusíme.

  4. Na kotlety naneseme směs ze strouhanky a česneku a zapečeme krátce v troubě dozlatova.

  5. Očištěné kapustičky a mrkev krátce povaříme v osolené vodě. Vodu slijeme, zeleninu nasypeme na rozpuštěné máslo, podle potřeby podlijeme horkou vodou, osolíme, můžeme přidat i lžičku cukru a podusíme do měkka. Dušenou zeleninu podáváme jako přílohu k jehněčím kotletám v omáčce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!