Jehněčí kotlety na tymiánu se zapečenými bramborami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce olej
sůl
0.3 l mléko
tymián
50 g mozzarella
pepř
3 lžíce rozpuštěné máslo
3 ks jehněčí kotlety
300 g bramobory
3 lžíce jíška (nejlépe hotová)

Postup přípravy receptu

  1. Umyté brambory nakrájíme na tenké plátky, povaříme je s mlékem a kořením a z a zahustíme jíškou. Promícháme a povaříme ještě přibližně 2-3 minuty.

  2. Vymastíme si formu na pečení a naplníme směsí s brambory. Posypeme nastrouhanou mozzarellou a zapečeme v předehřáté troubě zhruba 20 minut.

  3. Jehněčí kotlety okořeníme tymiánem a prudce opečeme z obou stran. Orestované maso odložíme do tepla, slijeme šťávu, zalijeme trochou vody a krátce povaříme.

  4. Podáváme na nahřátém talíři zalité omáčkou ze šťávy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!