Jehněčí kotlety na tymiánu se zapečenými bramborami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 lžíce olej sůl 0.3 l mléko tymián 50 g mozzarella pepř 3 lžíce rozpuštěné máslo 3 ks jehněčí kotlety 300 g bramobory 3 lžíce jíška (nejlépe hotová)
Postup Jehněčí kotlety na tymiánu se zapečenými bramborami recept
Postup přípravy receptu
-
Umyté brambory nakrájíme na tenké plátky, povaříme je s mlékem a kořením a z a zahustíme jíškou. Promícháme a povaříme ještě přibližně 2-3 minuty.
Vymastíme si formu na pečení a naplníme směsí s brambory. Posypeme nastrouhanou mozzarellou a zapečeme v předehřáté troubě zhruba 20 minut.
Jehněčí kotlety okořeníme tymiánem a prudce opečeme z obou stran. Orestované maso odložíme do tepla, slijeme šťávu, zalijeme trochou vody a krátce povaříme.
Podáváme na nahřátém talíři zalité omáčkou ze šťávy.