Jehněčí kotlety alla Villeroy recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 sklenka bílé víno 5 ks jehněčí kotleta podle chuti sůl mletý černý pepř omáčka 1 ks vejce 1 lžíce máslo parmazán 5 lžic olivový olej hladká mouka muškátový oříšek 2 lžíce měkký sýr na obalení 2 ks vejce podle potřeby strouhanka olej na smažení
Postup Jehněčí kotlety alla Villeroy recept
Postup přípravy receptu
-
Na másle a na trošce oleji osmahneme umyté a naklepané kotlety s obou stran. Osolíme je, opepříme a zalijeme bílým vínem. Jakmile se víno vypaří, necháme kotlety vychladnout.
Připravíme si bešamel, ale z vody. Hotový bešamel odstavíme. Přidáme 2 lžíce měkkého sýru, vejce, pepř, parmazán a nastrouháme muškátový oříšek. Dobře promícháme.
Krémem potřeme kotlety a dáme na dvacet minut do lednice. Studené kotlety obalíme ve zbylých vejcích, obalíme ve strouhance a opečeme v rozehřátém tuku. Necháme odkapat od přebytečného oleje.
Jehněčí kotlety alla Villeroy podáváme teplé třeba jen se salátem.