Jehněčí kotlety alla Villeroy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 sklenka bílé víno
5 ks jehněčí kotleta
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
omáčka
1 ks vejce
1 lžíce máslo
parmazán
5 lžic olivový olej
hladká mouka
muškátový oříšek
2 lžíce měkký sýr
na obalení
2 ks vejce
podle potřeby
strouhanka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Na másle a na trošce oleji osmahneme umyté a naklepané kotlety s obou stran. Osolíme je, opepříme a zalijeme bílým vínem. Jakmile se víno vypaří, necháme kotlety vychladnout.

  2. Připravíme si bešamel, ale z vody. Hotový bešamel odstavíme. Přidáme 2 lžíce měkkého sýru, vejce, pepř, parmazán a nastrouháme muškátový oříšek. Dobře promícháme.

  3. Krémem potřeme kotlety a dáme na dvacet minut do lednice. Studené kotlety obalíme ve zbylých vejcích, obalíme ve strouhance a opečeme v rozehřátém tuku. Necháme odkapat od přebytečného oleje.

  4. Jehněčí kotlety alla Villeroy podáváme teplé třeba jen se salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!