Jednoduchá kapustová sekaná recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 plátek slanina
2 stroužky česnek
2 ks vejce
2 lžíce tuk
1 ks větší kapusta
podle chuti
sůl
majoránka
mletý pepř
podle potřeby
strouhanka
tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Z kapusty odstraníme vrchní tvrdé listy a uvaříme ji v mírně osolené vodě doměkka. Vychladlou kapustu pokrájíme na menší kousky a pomeleme s 2/3 slaniny (použijeme silný plátek). Přidáme špetku majoránky, pepř, česnek rozetřený se solí, 1 žloutek a 1 celé vejce. Podle potřeby zahustíme strouhankou a vypracujeme středně tuhou hmotu.

  2. Z hmoty na sekanou vytvarujeme šišku, potřeme ji bílkem, poklademe zbývající slaninou a vložíme do tukem vymazaného pekáčku. Na spodním roštu předehřáté horkovzdušné trouby kapustovou sekanou upečeme za občasného podlévání vodou a přelévání výpekem při teplotě 160 °C - 180 °C dozlatova.

  3. Kapustovou sekanou podáváme nakrájenou na plátky třeba s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!