Ječmínkův špíz recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
grilovací koření
4 plátky kuřecí prsa
olej na smažení
mletý černý pepř
400 g tvrdý sýr (vcelku)
trojobal
3-4 ks vejce
250 g strouhanka
petrželka
100 ml mléko
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa podle potřeby očistíme, omyjeme a osušíme. Nakrájíme je na kostky a velice lehce osolíme. Tvrdý sýr také nakrájíme na kostky. Petrželku opereme, osušíme a nakrájíme najemno.

  2. Na špejle nebo jehly střídavě napichujeme kuřecí kostky a sýr. Všechny špízy poprášíme grilovacím kořením a pepřem.

  3. Připravíme si trojobal, přičemž do vejce přidáme petrželku a mléko podle potřeby. Špízy v trojobalu dobře obalíme.

  4. Špízy smažíme ze všech stran v rozpáleném oleji. Pak je odložíme na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk.

  5. Podáváme s bramborovou kaší nebo zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy