Javánský pudink recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.3 lžičky sůl
2 ks vejce
90 g máslo
200 ml mléko
60 g rozinky
0.3 lžičky prášek do pečiva
120 g cukr krupice
120 g hladká mouka
1 lžička vanilková esence
30 g vlašské ořechy
5 cl kondenzované mléko
30 g lískové oříšky
2 lžičky instantní káva

Postup přípravy receptu

  1. Cukr rozpustíme ve 100 ml horké vody.

  2. Máslo, mouku, instantní kávu a prášek do pečiva zpracujeme v míse v těsto. Postupně do něho vmícháme mléko, rozpuštěný cukr a rozšlehaná vejce.

  3. Osolíme, přidáme vanilkovou esenci, potom rozinky a jemně sekané ořechy.

  4. Směs nalijeme do vymaštěné nádoby, pevně ovážeme pomaštěným pergamenovým papírem a vaříme v páře dvě a půl hodiny.

  5. Javánský pudink podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy