Jaternicový prejt s vejci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
5 dkg cibule
1 lžíce sádlo
30 dkg jaternicový prejt
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
směs koření

Postup přípravy receptu

  1. Menší cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.

  2. Na lžíci sádla orestujeme nakrájenou cibuli do zesklovatění a přidáme 30 dkg jaternicového prejtu. Nejlepší je prejt masový nebo žemlový. Opečeme, až se prejt rozpustí, potom přidáme 3 vejce. Podle chuti osolíme a opepříme. Můžeme přidat i různé směsi koření (Mexiko, Hungária nebo grilovací koření). Po ztuhnutí vajec prejt servírujeme na talíře.

  3. Jaternicový prejt s vejci podáváme s čerstvým chlebem a nakládanou kyselou zeleninou, například okurky nebo zeleninová směs Moravanka.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy