Jardovy pirohy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň
3 stroužky česnek
sůl
3 ks brambory
1 ks cibule
mletý černý pepř
20 dkg gothaj
omáčka
0.5 lžičky sůl
3 ks cibule
2 lžíce mletá sladká paprika
těsto
0.5 lžičky sůl
2 ks vejce
30 dkg polohrubá mouka
2 dl voda nebo mléko

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, soli a mléka (vody) vypracujeme těsto.

  2. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, promačkáme na kostičky. Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme stejně nakrájený gothaj, prolisovaný česnek, sůl a pepř.

  3. Z těsta si vyválíme placku, vykrajujeme čtverečky a plníme nádivkou. Přeložíme jako šátečky a vaříme 10 - 12 minut.

  4. Mezitím si uděláme cibulový sos. Do pekáčku si dáme sádlo, 3 nakrájené větší cibule, osolíme, zasypeme paprikou a do sosu vložíme uvařené pirohy.

  5. Jardovy pirohy jsou výborné se zákysem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy