Jarabáčci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 dkg slanina
sůl
1 ks vejce
1 lžíce máslo
grilovací koření
plnotučná hořčice
4-6 plátků telecí maso
20 dkg mleté telecí maso
mletý černý pepř
podle potřeby
vývar
tuk
mouka
náplň
1 ks cibule
5 lžic dušená rýže

Postup přípravy receptu

  1. Na náplň do ptáčků smícháme vařenou rýži s jemně pokrájenou slaninou

  2. přidáme mleté maso, vejce, grilovací koření a sůl.

  3. Plátky masa tence naklepeme, na každý rozetřeme část náplně a dáme plátek cibule. Pak zabalíme a pevně stáhneme nití. Ptáčky opepříme, osolíme.

  4. Jarabáčky zprudka ze všech stran opečeme na rozpáleném tuku. Podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Když se šťáva vysmahne, přidáme hořčici, kousek másla a trochu ji zaprášíme moukou. Osmahneme, opět podlijeme a povaříme.

  5. Jarabáčky podáváme s rýží a posypané pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy