Japonský salát s mořskou řasou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
2 ks mrkev
200 g rýže
100 g tvrdý sýr
2 listy sušené mořské řasy Nori
zálivka
sůl
ocet
1 lžíce olivový olej
1 lžíce sojová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Do sklenice se šroubovacím uzávěrem nebo přímo do mísy vlijeme olivový olej, přidáme sůl, sojovou omáčku, ocet a dobře promícháme.

  2. Rýži uvaříme v osolené vodě doměkka, přebytečnou vodu slijeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, stejně tak oškrábanou mrkev. Sýr nastrouháme.

  3. Uvařenou rýži vsypeme do mísy, přidáme cibuli, mrkev, sýr a předem namočené a okapané mořské řasy. Přilijeme zálivku a zlehka promícháme.

  4. Japonský salát s mořskou řasou dáme před podáváním asi na hodinu vychladit do lednice.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy