Japonský kuřecí špíz recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce cukr
sůl
ocet
1 ks kuře
0.3 hrnečku bílé víno
2 ks velká cibule
0.5 hrnečku sójová omáčka
4 ks zelená paprika
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Kuře vykostíme, maso nakrájíme na středně velké kousky tak, aby byly akorát na špíz.

  2. Kosti z kuřete dáme vařit do vroucí vody (na hodinu). Vývar scedíme, přidáme sójovou omáčku, cukr, víno, sůl a necháme povařit. Můžeme do vývaru přidat 1/2 lžičky solamylu na zahuštění, ale není potřeba. Až bude omáčka hustá, sejmeme ji z ohně.

  3. Na každý špíz napícháme kousky kuřecího masa, kolečka cibule a kousky papriky.

  4. Rozehřejeme olej a vložíme do něj špízy s masem. Japonské kuřecí špízy můžeme připravit i na grilu. Když je kuřecí maso měkké, vyndáme špízy a namočíme je v husté omáčce.

  5. Zbytek cibule nakrájíme na kolečka, osolíme a okyselíme octem.

  6. Cibuli rozdělíme na talíře, na cibuli pokládáme kuřecí špízy a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy