Japonský koláč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 3 ks vejce 120 g bílá čokoláda 120 g smetanový sýr bez příchuti podle chuti cukr moučka
Postup Japonský koláč recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve oddělíme bílky od žloutků, bílky dáme do lednice a troubu předehřejeme na 170 °C.
Bílou čokoládu rozpustíme, poté ji necháme zchladnout, přidáme smetanový sýr a žloutky a špachtlí vše promícháme. Bílky z lednice ušleháme na pěnu a smícháme s již připravenou směsí.
Do zapékací mísy dáme připravenou směs a mísu potom položíme na plech s vodou. Pečeme 15 minut při 170 °C a poté 15 minut při 160 °C. Následně troubu vypneme a dalších 15 minut necháme japonský koláč v naprostém klidu. Koláč pak vyjmeme z trouby, necháme vychladnout a nakonec posypeme cukrem moučka.
Japonský koláč nakrájíme a podáváme s kávou nebo čajem ke svačině.