Japonský koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
3 ks vejce
120 g bílá čokoláda
120 g smetanový sýr bez příchuti
podle chuti
cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve oddělíme bílky od žloutků, bílky dáme do lednice a troubu předehřejeme na 170 °C.

  2. Bílou čokoládu rozpustíme, poté ji necháme zchladnout, přidáme smetanový sýr a žloutky a špachtlí vše promícháme. Bílky z lednice ušleháme na pěnu a smícháme s již připravenou směsí.

  3. Do zapékací mísy dáme připravenou směs a mísu potom položíme na plech s vodou. Pečeme 15 minut při 170 °C a poté 15 minut při 160 °C. Následně troubu vypneme a dalších 15 minut necháme japonský koláč v naprostém klidu. Koláč pak vyjmeme z trouby, necháme vychladnout a nakonec posypeme cukrem moučka.

  4. Japonský koláč nakrájíme a podáváme s kávou nebo čajem ke svačině.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy