Japonský drůbeží špíz recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
4 lžičky hořčice
2 lžičky cukr krupice
2 ks červená paprika
6 lžic sójová omáčka
1 svazek jarní cibulka
5 lžic pomerančová šťáva
750 g drůbeží maso

Postup přípravy receptu

  1. Drůbeží maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Papriky očistíme, zbavíme semínek, žilek a nakrájíme na čtverečky. Jarní cibulku pokrájíme na kolečka.

  2. Olej, hořčici, cukr a sójovou omáčku rozmícháme na marinádu a maso s paprikami do ní naložíme. Necháme asi 10 minut odstát.

  3. Na kovové jehly napichujeme střídavě maso a zeleninu a takto připravené špízy rožníme zakryté alobalem na grilu po dobu asi 10-ti minut. Během grilování japonské špízy jednou otočíme.

  4. Marinádu promícháme s pomerančovou šťávou vymačkanou asi z půlky pomeranče a podáváme k drůbežímu masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy