Japonská česnečka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
6 hrnků voda
1 ks pórek
1 ks mrkev
zázvor
1 lžíce sekaná pažitka
1 lžíce sušené houby
mletý černý pepř
1 lžíce polévkové koření
0.5 hrnku česneková nať

Postup přípravy receptu

  1. Do horké osolené vody přidáme houby, které jsme krátce namočili. Houby vaříme asi 10 minut.

  2. Pak do nich vmícháme na kolečka nakrájenou karotku a pórek. Přidáme nadrobno pokrájenou česnekovou nať a vaříme dalších 5 minut. Vmícháme zázvor, osolíme, opepříme a nakonec zašleháme vejce. Japonskou česnečku dochutíme polévkovým kořením a pokrájenou pažitkou.

  3. Japonskou česnečku podáváme třeba s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!