Japánek na kapustě recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 stroužky česnek
1 lžička kmín
10 dkg špek
3 ks kuřecí prsní řízek
podle chuti
sůl
koření na čínu
sójová omáčka
podle potřeby
máslo
rýže
růžičková kapusta

Postup přípravy receptu

  1. Kapustičky důkladně očistíme a povaříme v osolené vodě. Poté je vyjmeme, slijeme a necháme okapat. V hrnci rozehřejeme máslo, na něj vložíme kapustičky, přidáme prolisovaný česnek, kmín, 3 - 4 lžíce vody a podusíme, dokud kapustičky nezměknou.

  2. Uvařené kapustičky pokrájíme nebo rozmačkáme vidličkou, přidáme nakrájenou slaninu nebo špek.

  3. Kuřecí prsa nakrájíme na kousky, zasypeme kořením na čínu a sójovou omáčkou. Poté kousky masa osmahneme na pánvi.

  4. Rýži uvaříme podle návodu na obalu.

  5. Celou směs promícháme s hotovou rýží a podáváme. Japánek na kapustě podáváme jako teplý hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy