Jansenovo jídlo recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 kg brambory 250 ml šlehačka 4 ks středně velká cibule 1 ks uzená makrela 100 ml stolní olej na vymazání a smažení podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Jansenovo jídlo recept
Postup přípravy receptu
-
Uzenou makrelu důkladně vykostíme a maso rozdrobíme na drobné kousky. Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli dozlatova. Brambory oloupeme a nakrájíme na slabší hranolky.
Do vymaštěného pekáče dáme vrstvu bramborových hranolků, které trochu osolíme a opepříme. Na vrstvu brambor dáme část osmažené cibule a vrstvu uzené makrely. Opět zakryjeme zbytkem cibule a položíme druhou vrstvu bramborových hranolků, které opět trochu osolíme a opepříme.
Jansenovo jídlo vložíme do trouby a pečeme do okamžiku, kdy brambory na povrchu získají zlatavou barvu. Pak zalijeme šlehačkou a ještě krátce zapečeme v troubě.