Jansenovo jídlo recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg brambory
250 ml šlehačka
4 ks středně velká cibule
1 ks uzená makrela
100 ml stolní olej na vymazání a smažení
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Uzenou makrelu důkladně vykostíme a maso rozdrobíme na drobné kousky. Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli dozlatova. Brambory oloupeme a nakrájíme na slabší hranolky.

  2. Do vymaštěného pekáče dáme vrstvu bramborových hranolků, které trochu osolíme a opepříme. Na vrstvu brambor dáme část osmažené cibule a vrstvu uzené makrely. Opět zakryjeme zbytkem cibule a položíme druhou vrstvu bramborových hranolků, které opět trochu osolíme a opepříme.

  3. Jansenovo jídlo vložíme do trouby a pečeme do okamžiku, kdy brambory na povrchu získají zlatavou barvu. Pak zalijeme šlehačkou a ještě krátce zapečeme v troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy