Jánošíkova čalamáda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
500 g cibule
1 kg rajče
1 ks patizon
1 špetka mletý pepř
1 hlávka bílé zelí
1 kg okurek
1 ks menší tykev
nálev
1 dl olej
1 dl jablečný ocet
1 dl cukrová voda
podle chuti
chilli

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Zelí nakrájíme na pásky, rajčata, okurky a cibuli na kostky. Patizon také očistíme, tykev zbavíme semínek, obojí rozkrájíme na kousky.

  2. Z oleje, cukrové vody, špetky soli a jablečného octa si připravíme nálev, do kterého podle chuti přidáme chilli.

  3. Zeleninu rozdělíme do sklenic, zalijeme nálevem, zavíčkujeme a aspoň 15 minut sterilujeme.

  4. Jánošíkova čalamáda se nám bude hodit jako příloha, jako základ do jiných pokrmů nebo jako chuťovka.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy