Jánošíkova čalamáda recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 500 g cibule 1 kg rajče 1 ks patizon 1 špetka mletý pepř 1 hlávka bílé zelí 1 kg okurek 1 ks menší tykev nálev 1 dl olej 1 dl jablečný ocet 1 dl cukrová voda podle chuti chilli
Postup Jánošíkova čalamáda recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme. Zelí nakrájíme na pásky, rajčata, okurky a cibuli na kostky. Patizon také očistíme, tykev zbavíme semínek, obojí rozkrájíme na kousky.
Z oleje, cukrové vody, špetky soli a jablečného octa si připravíme nálev, do kterého podle chuti přidáme chilli.
Zeleninu rozdělíme do sklenic, zalijeme nálevem, zavíčkujeme a aspoň 15 minut sterilujeme.
Jánošíkova čalamáda se nám bude hodit jako příloha, jako základ do jiných pokrmů nebo jako chuťovka.