Janino italské tiramisu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
150 g cukr krystal
500 g mascarpone
mletá skořice
4-5 hrnků překapaná káva (silnější)
600-800 g savoiardi
podle potřeby
kakao
podle chuti
brandy

Postup přípravy receptu

  1. Savoiardi jsou pravé italské cukrářské piškoty, ale můžeme použít takové, které seženeme.

  2. Do kávy přimícháme alkohol a necháme vychladit. Místo brandy můžeme použít amaretto nebo kubánský třtinový rum. Záleží na chuti.

  3. Vejce s cukrem šleháme asi 10 minut. Pak přidáme mascarpone a vše lehce utřeme.

  4. Začneme tvořit první vrstvu dezertu. Piškoty namáčíme v kávě a skládáme vedle sebe do nádoby s rozměry 35x25x10. Pak piškoty potřeme vrstvou smetanového krému a nakonec dezert posypeme vrstvou kakaa. Takto vytvoříme další 2 vrstvy. Nakonec dezert posypeme kakaem a skořicí.

  5. Připravené tiramisu necháme v lednici aspoň 24 hodin a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy