Janiččiny francouzské brambory recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 6 stroužků česnek 2 lžíce olej 2 ks vejce 700 g brambory 1 ks cibule 80 g klobása 150 g eidam 80 g anglická slanina 120 g uzené maso podle chuti sůl grilovací koření chilli koření mletý rozmarýn
Postup Janiččiny francouzské brambory recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na velmi tenká kolečka. Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka. Uzené maso a slaninu nakrájíme na kostičky. Eidam nastrouháme nahrubo. Klobásu nakrájíme na půlkolečka.
Ve velké míse smícháme brambory s trochou oleje, grilovacím kořením, troškou mletého chilli, mletým rozmarýnem, s prolisovanými stroužky česneku a promícháme. Dále přidáme uzené maso, slaninu, klobásu, cibuli, nastrouhaný eidam a dobře promícháme.
Směs dáme do zapékací mísy a přelijeme rozšlehanými vejci. Pečeme zakryté asi 1 hodinu v troubě při 200 °C, pak odkryjeme a necháme asi 15 minut dopéct.
Janiččiny francouzské brambory podáváme s kyselou okurkou.