Janiččiny francouzské brambory recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
2 lžíce olej
2 ks vejce
700 g brambory
1 ks cibule
80 g klobása
150 g eidam
80 g anglická slanina
120 g uzené maso
podle chuti
sůl
grilovací koření
chilli koření
mletý rozmarýn

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na velmi tenká kolečka. Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka. Uzené maso a slaninu nakrájíme na kostičky. Eidam nastrouháme nahrubo. Klobásu nakrájíme na půlkolečka.

  2. Ve velké míse smícháme brambory s trochou oleje, grilovacím kořením, troškou mletého chilli, mletým rozmarýnem, s prolisovanými stroužky česneku a promícháme. Dále přidáme uzené maso, slaninu, klobásu, cibuli, nastrouhaný eidam a dobře promícháme.

  3. Směs dáme do zapékací mísy a přelijeme rozšlehanými vejci. Pečeme zakryté asi 1 hodinu v troubě při 200 °C, pak odkryjeme a necháme asi 15 minut dopéct.

  4. Janiččiny francouzské brambory podáváme s kyselou okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy