Jambalaya recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
1 palička česnek
400 g rajčata
1 ks cibule
250 g rýže
500 g klobása
1 lžička oregano
2 ks zelená paprika
1 lžička mletá sladká paprika
1 ks pálivá paprička
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
Postup Jambalaya recept
Postup přípravy receptu
-
Velkou cibuli nakrájíme nadrobno a česnek podrtíme. Papriky a rajčata nakrájíme na kousky. Klobásu (nejlépe uzenou) nakrájíme na kolečka.
Na dvou lžících másla zpěníme nakrájenou cibuli a podrcený česnek. Po chvíli přidáme nakrájené papriky a rajčata. Vše osolíme a podusíme. Mezitím si dáme vařit rýži.
Kolečka klobásy opečeme na oleji spolu s kořením. Hotovou klobásu smícháme s dušenou zeleninou a uvařenou rýží.
Jambalayu před podáváním necháme zhruba 10 minut odstát v teple.