Jambalaya recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 palička česnek 400 g rajčata 1 ks cibule 250 g rýže 500 g klobása 1 lžička oregano 2 ks zelená paprika 1 lžička mletá sladká paprika 1 ks pálivá paprička podle potřeby olej podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Jambalaya recept
Postup přípravy receptu
-
Velkou cibuli nakrájíme nadrobno a česnek podrtíme. Papriky a rajčata nakrájíme na kousky. Klobásu (nejlépe uzenou) nakrájíme na kolečka.
Na dvou lžících másla zpěníme nakrájenou cibuli a podrcený česnek. Po chvíli přidáme nakrájené papriky a rajčata. Vše osolíme a podusíme. Mezitím si dáme vařit rýži.
Kolečka klobásy opečeme na oleji spolu s kořením. Hotovou klobásu smícháme s dušenou zeleninou a uvařenou rýží.
Jambalayu před podáváním necháme zhruba 10 minut odstát v teple.