Jambalaya recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 palička česnek
400 g rajčata
1 ks cibule
250 g rýže
500 g klobása
1 lžička oregano
2 ks zelená paprika
1 lžička mletá sladká paprika
1 ks pálivá paprička
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Velkou cibuli nakrájíme nadrobno a česnek podrtíme. Papriky a rajčata nakrájíme na kousky. Klobásu (nejlépe uzenou) nakrájíme na kolečka.

  2. Na dvou lžících másla zpěníme nakrájenou cibuli a podrcený česnek. Po chvíli přidáme nakrájené papriky a rajčata. Vše osolíme a podusíme. Mezitím si dáme vařit rýži.

  3. Kolečka klobásy opečeme na oleji spolu s kořením. Hotovou klobásu smícháme s dušenou zeleninou a uvařenou rýží.

  4. Jambalayu před podáváním necháme zhruba 10 minut odstát v teple.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy