Jamajský koláč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 150 g cukr 4 ks vejce 120 g máslo 0.3 lžičky skořice 1 lžíce kakao 0.5 balíčku prášek do pečiva 300 g polohrubá mouka 0.5 balíčku prášek do perníku na potření 1 lžíce rum marmeláda na ozdobu čokoláda na vaření podle potřeby tuk na vymazání mouka na vysypání
Postup Jamajský koláč recept
Postup přípravy receptu
-
Do pěny utřeme máslo, cukr a žloutky, přidáme důkladně smíchané kakao (1 vrchovatou lžíci) se skořicí a s práškem do perníku. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků a mouku s práškem do pečiva.
Dortovou formu vymažeme a vysypeme moukou, koláč upečeme.
Upečený jamajský koláč rozkrojíme, hodně natřeme marmeládou s rumem, přiklopíme druhou část a hotový koláč buď pocukrujeme nebo polijeme rozpuštěnou čokoládou na vaření.