Jamajský koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 g cukr
4 ks vejce
120 g máslo
0.3 lžičky skořice
1 lžíce kakao
0.5 balíčku prášek do pečiva
300 g polohrubá mouka
0.5 balíčku prášek do perníku
na potření
1 lžíce rum
marmeláda
na ozdobu
čokoláda na vaření
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Do pěny utřeme máslo, cukr a žloutky, přidáme důkladně smíchané kakao (1 vrchovatou lžíci) se skořicí a s práškem do perníku. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků a mouku s práškem do pečiva.

  2. Dortovou formu vymažeme a vysypeme moukou, koláč upečeme.

  3. Upečený jamajský koláč rozkrojíme, hodně natřeme marmeládou s rumem, přiklopíme druhou část a hotový koláč buď pocukrujeme nebo polijeme rozpuštěnou čokoládou na vaření.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy