Jahodovo-banánový džem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

300 g banány
700 g jahody
1 lžička kyseliny citrónové Dr. Oetker
1 balíček extra želírovací cukr 2:1 Dr.Oekter

Postup přípravy receptu

  1. Jahody omyjeme, necháme okapat, zbavíme stopek, nakrájíme nadrobno a navážíme (700 g). Banány oloupeme, nakrájíme nadrobno a navážíme (300 g). Ovoce, kyselinu citrónovou a želírovací cukr dobře promícháme v hrnci. Vše přivedeme za stálého míchání k varu, necháme minimálně 5 minut za stálého míchání povařit a poté sejmeme z plotny. Případnou pěnu sebereme a džem ihned plníme po okraj do připravených sklenic. Uzavřeme, otočíme dnem vzhůru a necháme přibližně 5 minut stát na víčku.

  2. TIP: Chceme-li mít místo džemu marmeládu, jahody i banán nekrájíme, ale rozmixujeme na hladkou kaši.

  3. www.oetker.cz.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy